Tarieven & vergoedingen


Tarieven:

Eerste consult 60 - 90 minuten       € 45,-
Vervolgconsult 25 minuten              € 22,50
Kort consult 15 minuten                   € 12,50

Deze tarieven gelden voor de gehele behandeltijd. De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

1)Directe tijd: de tijd waarbij je als cliënt aanwezig bent;
2)Individueel dieetconsult: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies. Hier ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.


Wordt een bezoek aan de diëtist vergoed door mijn zorgverzekering?

Standaard wordt er 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering aan diëtetiek. Het eigen risico wordt in alle gevallen altijd eerst aangesproken. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Aanvullend verzekerd? Dan worden er meer uren vergoed. Deze uren worden vergoed wanneer het eigen risico is opgemaakt en de vergoeding vanuit de basispolis is verbruikt.

Omdat ik een contractvrije diëtist bent en dus geen contracten heb met zorgverzekeraars, ontvang je na elk consult van mii per e-mail factuur met het verzoek om deze binnen 14 dagen te voldoen. Deze factuur kun je vervolgens zelf bij je zorgverzekeraar indienen. Afhankelijk van je pakket wordt een deel van het consult vergoed. Vaak is dit 70%. Bij een restitutiepolis (vrije keuze zorgaanbieders) wordt de niet gecontracteerde diëtisten 100% vergoed.


Wil je niet voor verrassingen komen te staan?

Neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar en vraag goed na hoeveel je vergoed krijgt wanneer je besluit naar een contractvrije diëtist te gaan.

1) Controleer bij je zorgverzekeraar: hoeveel krijg ik vergoed en hoe zit het met mijn eigen risico? Hoeveel tijd/euro komt vanuit basis en hoeveel vanuit de aanvullende verzekering? Vervolgens maak je een overweging voor jezelf wat haalbaar is, wat je wensen zijn en het beste bij jou past.

2) Je maakt een afspraak met de diëtist. Stel je gaat naar de contractvrije diëtist dan krijg je na afloop een factuur. Deze factuur betaal je eerst zelf. Vervolgens dien je deze zelf in bij jouw zorgverzekeraar.


Heb ik een verwijsbrief nodig?

Voor een behandeling door een diëtist heb je niet perse een verwijsbriefje nodig van je arts. Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars je behandeling als je zonder verwijzing naar de diëtist gaat. Daarom adviseer ik je een verwijsbriefje bij je arts te halen.


Annuleren afspraak

Wanneer je niet verschijnt op de afspraak zonder tijdig telefonisch bericht (minimaal 1 werkdag van te voren), dan wordt 15 minuten van de gereserveerde tijd bij je in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.